Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Vissen

Koikarpers
In de verschillende tuinen zijn diverse vijvers met een honderden Koikarpers. De Koikarper is een schitterend gekleurde vis, die onder gunstige omstandigheden 70 tot 80 cm lang en maar liefst 40 jaar oud kan worden. De karpers zijn heel tam en eten zelfs uit uw hand. Op diverse punten staan dan ook voerautomaten waar je, voor een kleine vergoeding, een beetje vissenvoer uit kunt halen om de vissen zelf te voeren.

De romeinen ontdekten dat karpers sterke vissen zijn, die perfect als voedselvis konden dienen tijdens hun vele tochten door Europa, Afrika en Azië. Tijdens één van die verre reizen is de karper ook in China terechtgekomen, waar vooral de gekleurde mutaties als een heilige vis werden gezien. De karper stond daar voor kracht, wijsheid, doorzettingsvermogen en geluk.

Nieuw: Amazonevijver
In de pas aangelegde (juni 2013) Amazonevijver in de Maleisische tuin zwemmen op dit moment vier verschillende zoetwatervissoorten: de Roodstaartmeerval, de Zilveren Arowana, de Algeneter Gibbiceps en de Tijger Spatelbekmeerval. Deze riviermonstertjes hebben stuk voor stuk een indrukwekkend uiterlijk en kunnen reusachtige lengtes bereiken.

In de toekomst krijgen de vissen gezelschap van de grootste zoetwatervissoort ter wereld; de Arapaima Gigas. Deze waterreus kan in het wild wel drie meter lang worden en tot wel tweehonderd kilogram zwaar zijn.

Voederen
Het leuke aan deze vijver is dat u deze riviermonstertjes zelf mag voeren. Bij de vijver zijn bakjes met garnalen verkrijgbaar. Wanneer u één van de vissen een garnaaltje aanreikt met een pincet, zal dit lekkere hapje binnen een mum van tijd verdwijnen in de mond van de vis! Benieuwd hoe het werkt? Bekijk hier een filmpje.