Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Winkel > Verzorging orchidee

Verzorging orchidee

Met de juiste verzorging kan uw orchidee jaren groeien en bloeien!

De orchidee is met zijn ruim 31.000 soorten één van de grootste plantenfamilies. We treffen ze dan ook overal aan in de wereld, van heel warme tot heel koude gebieden en op de meest bijzondere plaatsen zoals in boomkronen, humusrijke takken, in de grond en zelfs onder de grond.
 
Het is dan ook logisch dat veel soorten net even hun eigen verzorging en/of behandelingswijze nodig hebben qua water, mest en temperatuur. Als we ons daar aan houden is het mogelijk om met succes diverse soorten orchideeën in de huiskamer te kweken en/of te houden.
 
Uit al de natuursoorten hebben wij een aantal orchideeën gekozen die u zelf in de huiskamer kunt kweken. In het menu hieronder staat de verzorging apart per orchideeënsoort beschreven. Daarnaast heeft onze orchideeëndokter voor u een aantal veel gestelde vragen over het verzorgen van orchideeën op een rijtje gezet. Bekijk hier de veel gestelde vragen over orchideeën.
 
We wensen u veel succes met uw orchidee!

Wilt u meer weten?
Voor de liefhebber is er een Orchideeën encyclopedie (€ 8,95) te bestellen via onze webshop of te koop in onze winkel te Luttelgeest.

Cymbidium Dendrobium Nobile Dendrobium Phalaenopsis
Phalaenopsis (maanorchidee) Oncidium (tijgerorchidee) Zygopetalum
Vanda Encyclia Cochleata (Octopussy) Ludisia (Juweelorchidee)
Miltonia (viooltjesorchidee) Nelly-Isler Paphiopedilum (venusschoentje)
Cattleya Epidendrum Buitenorchidee (venusschoentje)