Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Dieren > Schildpadden

Schildpadden

In de vijvers van de Orchideeën Hoeve leven wel meer dan 200 rood- en geelwangschildpadden. Er bestaan wereldwijd ruim 330 verschillende soorten. De schildpad is een reptiel, net als de krokodil en de slang, en is een koudbloedig dier. Ze leven al miljoenen jaren op de wereld. Ze waren er zelfs al voor de dinosauriërs en dus ook veel eerder dan de mens!

De schildpadden kunnen onder juiste leefomstandigheden wel 30 tot 40 jaar oud worden. Ze vinden warmte erg fijn. Je zult ze daarom ook vaak zien zonnebaden aan de rand van de vijver of een uiltje zien knappen onder de warmtelamp.

Het liefdesspel tussen man en vrouw is een ware liefdesdans. Wanneer een mannetje een vrouwtje leuk vindt danst hij om haar heen. Hij vouwt vervolgens zijn klauwen om haar ogen om te laten zien dat zij degene is die hij lief heeft. Soms bijt het mannetje ook in haar nek om haar aandacht te trekken. Deze liefdesdans kan wel uren duren totdat het vrouwtje zich overgeeft. Samen zinken ze dan naar de bodem van de vijver waar ze zullen paren.