Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Dieren > Roodbuiktamarins

Roodbuiktamarins

Houd de ogen open in het Amazone Regenwoud! Sinds augustus 2015 kun je namelijk drie Roodbuiktamarins spotten. Deze mannelijke dwergaapjes zijn afkomstig uit Aqua Zoo in Leeuwarden en hebben, met hulp van Stichting AAP, een nieuw leefparadijs gevonden in de tropen van de Orchideeën Hoeve. 

De klauwaap
De Roodbuiktamarins leven oorspronkelijk in de regenwouden van Zuid-Amerika en zijn familie van de klauwaap. De speelse bewoners zijn te herkennen aan hun knalrode buik en de witte haren rondom neus en lippen. Roodbuiktamarins zijn zo’n 25 centimeter lang en kunnen 20 jaar worden. De mannen staan te boek als echte ravotters en dat is goed te zien: behendig roetsjen ze tussen boomstammen en takken. Dit doen zij met behulp van hun scherpe klauwtjes waarmee ze zich stevig vastklemmen. 

Eet smakelijk!
De aapjes lusten graag rijpe vruchten en nectar. Daarnaast zijn ze weg van smakelijke insecten. Deze pulken ze gemakkelijk met hun klauwtjes uit de boomstam. Naast de Roodbuiktamarins wonen er ook drie witoorpenseelaapjes in het Amazone Regenwoud. De apen kunnen goed met elkaar overweg. 

Wilt u de Roodbuiktamarins spotten? Kom op tijd! Rond 15:30 uur vertrekken ze naar hun (nacht)verblijf voor een lekker dutje.