Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Groepen > Rondleidingen

Rondleidingen

Haal meer uit uw bezoek met een uitleg of gids!
Om uw groepsbezoek nog leuker te maken kunt u een uitleg of een rondleiding bij uw bezoek boeken. Onze natuurgidsen zullen u van alles vertellen over onze tropische flora en fauna. Hierbij brengen ze interessante weetjes aan het licht en ruimen fabeltjes voor goed uit de weg.

Uitleg ‘Vlinder’
Samen met onze natuurgids gaat u opzoek naar echte vlinders, rupsen en poppen in de Vlinder Vallei. Onze gids vertelt u in deze uitleg alles over de levensduur, de levenscyclus, het voedingspatroon, camouflage en de meest in het oog springende vlinders. Wist u bijvoorbeeld dat de Postman-vlinder elke dag dezelfde route aflegt? 

Duur:       20 min
Kosten:   € 1,50 p.p. (excl. entree)
Prijs voor groepen kleiner dan 20 personen in overleg.

Uitleg ‘Lori’
Wist u dat de Lori meerdere bijnamen heeft? Zo wordt de Lori ook wel regenboogpapegaai genoemd, maar ook Lori van de blauwe bergen. Waarom is dat eigenlijk en wat heeft eucalyptus te maken met de kleurrijke papegaaitjes? Dit en meer vertelt onze natuurgids in de uitleg ‘Lori’. Tijdens de uitleg gaat u met onze natuurgids de volière in en mogen de mensen die het leuk vinden de Lori’s voeren. De gids geeft u een kijkje in het leven van deze vrolijke vogels en laat u op een totaal andere manier kijken naar onze kleurrijke vrienden.

Duur:       20 min
Kosten:   € 1,50 p.p. (excl. entree) Inclusief een aantal voederbakjes nectar.
Prijs voor groepen kleiner dan 20 personen in overleg.

Uitleg ‘Orchidee’
Hoe vaak moet een orchidee eigenlijk water, voeding en verpot worden? Wat moet ik doen met de luchtwortels die over de pot hangen? Dit zijn enkele voorbeeldvragen die worden behandeld in het inspirerende verhaal van onze natuurgids. De gids vertelt u over onze passie, de tuinen, geeft u praktische verzorgingstips en beantwoordt u vragen. De uitleg wordt gegeven aan de hand van echte planten en voorbeelden uit de 55-jarige praktijkervaring van de Orchideeën Hoeve.

Duur:       20 min
Kosten:   € 1,50 p.p. (excl. entree)
Prijs voor groepen kleiner dan 20 personen in overleg.

Gids: Tour door de tropen
Tijdens de 1,5 uur durende rondleiding neemt onze natuurgids u mee langs de highlights van de Orchideeën Hoeve. Onze gids vertelt u tijdens een reis van werelddeel naar werelddeel alles over onze flora en fauna waarbij onze passie, de tuinen, de dieren en interessante weetjes centraal staan. Waarom wordt de Lori ook wel de Lori van de blauwe bergen genoemd? Hoe zit het ook alweer met de levenscyclus van de vlinder? Hoe vaak moet een orchidee water? Onze gids ruimt alle fabeltjes uit de weg en laat u op een andere manier kijken naar de tropische natuur.

Duur:       1,5 uur
Kosten:   € 65,- (excl. entree) incl. een aantal voederbakjes nectar
Max. 25 personen per gids