Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Winkel > Verzorging orchidee > Paphiopedilum (Venusschoentje)

Paphiopedilum (Venusschoentje)

De Paphiopedilum, ook wel Venusschoentje of Vrouwenschoentje genoemd, dankt zijn naam aan de schoenvormige lip en is afkomstig van de gematigde zone van Europa, Noord-Amerika en Azië.

De venusschoen is een klassieke plant die tijdens de bloei in de woonkamer kan pronken en na de bloei in een koele kamer mag staan voor de ontwikkeling van nieuwe scheuten en bloemknoppen. Na de bloei is de venusschoen een frisse plant die dan ook zijn charme heeft.

Verzorging Venusschoentje
Licht: In de schaduw, op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: zorg voor een temperatuur van rond de 15°C.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is deze tot onderaan het blad afsnijden. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.