Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Nieuws

Winnaar dagarrangement
Wilt u kans maken op een compleet dagarrangement (incl. lunch, koffie met gebak, entree en een orchideeënboeket) voor 2 personen? Vul dan bij een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in onze entreehal een formulier in met uw adresgegevens*. Elke maand trekken wij een winnaar!

Winnaar maart:
De heer Ramdayal uit Zwaag

Van harte gefeliciteerd met uw prijs!

*Door uw gegevens in te vullen wordt u gratis op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, evenementen en profiteert u van speciale lezersaanbiedingen.

 

Meivakantie | Kijk mee door de ogen van de natuur!
21-04-2017 00:00:00

Ga tijdens de meivakantie, van vrijdag 14 april tot en met zondag 7 mei 2017, op een wild avontuur in de geheel overdekte Orchideeën Hoeve! Slinger samen met de aapjes door de jungle, loer door de ogen van de schildpad, voel je net als de anthurium een échte superman en neem plaats in het gloednieuwe Jungletheater voor de jungleshow. 

Nu geopend:
Jungletheater
21-04-2017 00:00:00

Op vrijdag 14 april slaan om 14:00 uur de deuren naar het gloednieuwe Jungletheater open. In deze kersverse showruimte waan je je even in een tropisch regenwoud, waar de goedgemutste ontdekkingsreiziger John Forrest de bühne bestijgt. Vanaf de boomstamzitjes neemt John Forrest jou mee in een spannend verhaal over bewegende planten, giftige vlinders en reusachtige slangen.

Bijzondere vlinders in de Vlinder Vallei
20-04-2017 00:00:00

De afgelopen week zijn er bijzondere vlinders uit hun pop gekropen in de vlindertuin van de Orchideeën Hoeve. Naast de 2.000 tropische vlinders in de Vlinder Vallei kun je nu ook de Amerikaanse maanvlinder, de atlasvlinder en de Hyalophora cecropia bewonderen. De drie fladderaars zijn nachtvlinders en worden actief als de schemering intreedt. Mocht je de vlinders willen spotten, kom dan snel! De vlinders hebben geen monddelen waarmee ze voedsel kunnen nuttigen. Hierdoor leven ze slechts enkele dagen. 

Nieuw! De 'Zwevende' Bloementuin
26-01-2017 00:00:00

In oktober 2016 heeft de geheel overdekte Orchideeën Hoeve een gloednieuwe natuurervaring geopend, De 'Zwevende’ Bloementuin. In deze nieuwe bloemenattractie wordt de bezoeker meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld waarin duizenden kleurrijke bloeiers een oneindige wolk vormen. Het unieke concept is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

Lorituin weer open!
25-01-2017 04:00:00

Goed nieuws! De volière van de lorituin gaat met ingang van vrijdag 10 februari weer open voor het publiek. De clowneske papegaaitjes wachten met smart op jullie bezoekje en natuurlijk op een smakelijk cupje nectar!

 

De afgelopen maanden was de volière van de lorituin gesloten vanwege preventieve maatregelen tegen vogelgriep in Nederland.

1 2 3 4  Volgende