Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Nelly- Isler

De Cambria Burrageara Nelly Isler komt niet voor in het oerwoud, maar is een kruising van verschillende geslachten. De kweker heeft deze orchidee vernoemd naar zijn vrouw Nelly Isler.

Als deze orchidee op een koele plaats staat worden de bloemen mooi donker rood en geeft de plant een heerlijke zoete geur af. Heeft de Nelly Isler de juiste leefomstandigheden, dan geeft de plant makkelijk meerdere takken.

Verzorging Nelly Isler
Licht: Op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: Zorg voor een koele luchtige omgeving. Zomers kan deze plant buiten onder een afdakje staan.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is kunt u de tak helemaal onderaan eruit snijden. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.