Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Winkel > Verzorging orchidee > Miltonia (viooltjesorchidee)

Miltonia (viooltjesorchidee)

De Miltonia wordt ook wel de Viooltjesorchidee genoemd, omdat de bloem veel weg heeft van een Viooltje. De Miltonia is afkomstig uit Colombia en er zijn vele soorten Miltonia’s verkrijgbaar.

Enkele opvallende kenmerken van de Miltonia zijn de heldere kleuren en de heerlijke  geur die de orchidee verspreidt in de huiskamer. Bij een goede verzorging kunt u de Miltonia zelf weer in bloei krijgen.

Verzorging Miltonia
Licht: Op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht

Temperatuur: zorg voor een koele luchtige omgeving. Zomers mag deze plant buiten onder een afdakje staan.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is, kunt u de tak helemaal onderaan eruit snijden. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.