Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Ludisia (Juweelorchidee)

De Ludisia komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en China en is een makkelijk plant om te houden. De orchidee geeft kleine witte bloemen, maar is na de bloei ook een zeer aantrekkelijke plant om te zien.

Deze orchidee wordt ook wel bladorchidee genoemd door haar dieprode bladeren met witte nerven. Met deze bladeren kan de Ludisia het hele jaar door pronken in uw huiskamer.

Verzorging Ludisia
Licht: Op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht

Temperatuur: Zorg voor een warme vochtige omgeving.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is, kunt u de tak helemaal onderaan eruit snijden. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.