Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Lori's

De Lori is een vrolijk en actief vogeltje die met zijn capriolen en luidruchtige gedrag graag de aandacht trekt. Deze boombewoner leeft in Australië en wordt ook wel de Lori van de Blauwe Bergen genoemd. Deze naam heeft de Lori te danken aan een gebergte dat ten westen van Sydney ligt. De Lori werd door de eerste kolonisten veel rondom Sydney gezien en kreeg daarom deze naam. De naam Blauwe Bergen komt van de vele soorten eucalyptus bomen die daar groeien. Deze eucalyptus scheidt oliedruppeltjes af die een blauwe gloed geeft. Door deze afscheiding lijkt het net alsof de berg blauw is.

De huismus die wij in Nederland uit het straatbeeld kennen is voor de Australiërs de Lori. De Lori is gek op nectar en fruithapjes en wordt door de plaatselijke bevolking dan ook veel gevoerd in de achtertuin. Ze zijn gemakkelijk handtam te maken en dat maakt het ook mogelijk om voor u, als bezoeker, de vogels te voeren in de volière. De Lori’s zijn erg sociaal en zitten graag even bij u op de hand, schouder of uw hoofd.

--

Goed nieuws! De volière van de lorituin gaat met ingang van vrijdag 10 februari 2017 weer open voor het publiek. De afgelopen maanden was de volière van de lorituin gesloten vanwege preventieve maatregelen tegen vogelgriep in Nederland.