Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Epidendrum

De Epidendrum is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en groeit in de natuur tussen rotsen en op bomen. Epidendrum betekent letterlijk ‘op een boom’. De Epidendrum heeft prachtige bloemtrossen. De bloemen zijn klein, maar de grote hoeveelheden maken dat meer dan goed.

De Epidendrum is verkrijgbaar in wit, geel, oranje, groen, bruin, paars, roze en rode tinten. Door de weelderige groei en bloei haal je met deze plant de jungle in huis!

Verzorging Epidendrum
Licht: Zorg voor een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: Nachttemperatuur van ongeveer 15 ºC en een dagtemperatuur van 18 ºC of meer.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is, kunt u de tak helemaal onderaan eruit snijden. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.