Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Winkel > Verzorging orchidee > Encyclia Cochleata (Octopussy)

Encyclia Cochleata (Octopussy)

De Encyclia Cochleata komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en wordt door de tentakels ook wel Octopussy/Inktvisorchidee genoemd. Deze tentakels maken de bloem zeer apart. Een volwassen plant kan het hele jaar door bloeien. Deze plant houdt niet van al te veel warmte en gedijt het beste in een temperatuur van 16-20° graden.

Verzorging Encyclia cochleata
Licht: Een licht plaats, maar niet in de felle zon. In de zomer licht afschermen.

Temperatuur: Zorg voor een gematigde temperatuur, ongeveer 15-18 ºC, met veel frisse lucht.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is, kunt u de tak helemaal onderaan eruit snijden. De temperatuur mag iets zakken (12 ºC) en wat minder water geven. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.