Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Dendrobium Phalaenopsis

De Dendrobium Phalaenopsis is de levende vertolking van de tropen en het gevoel wat mensen hebben als ze aan orchideeën denken, namelijk een exotische plant uit warme en vochtige gebieden.

De Dendrobium is afkomstig uit grote delen van Azië en Australië, waaronder India, Thailand en Nieuw-Zeeland. Al is het stijlvol, modieus, of klassiek, deze plant is een uniek soort in elk interieur.

Verzorging Dendrobium Phalaenopsis

Licht: Op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: Zorg voor een gematigde tot warme temperatuur van 15°C tot 25°C.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. De Orchideeën Hoeve heeft voor de Dendrobium een luchtig mengsel samengesteld van bark, spagnum en turf.

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is vallen de bloemen er vanzelf af. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.

Verpot tip: Plaats de orchidee in een iets grotere pot als de wortels gezond zijn. Indien de wortels zacht /verrot zijn is het raadzaam deze zachte/rotte delen te verwijderen en de orchidee weer in dezelfde pot te plaatsen. Wanneer de orchidee over de rand is gegroeid, is scheuren/delen ook een mogelijkheid. Maak van 1 plant maximaal 2 planten. Zet deze planten vervolgens weer in dezelfde maat pot.

Standaardpotten zijn niet geschikt voor deze orchideeënsoorten. U kunt het beste de orchideeën plaatsen in speciale (orchideeën)potten. Deze potten bevatten veel gaten waardoor overtollig water makkelijk wordt afgevoerd.