Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Evenement De Griezelgluurshow
Datum zaterdag 18 februari 2017
Tijdstip11:30 uur en 14:00 uur
Locatiede Orchideeën Hoeve
PlaatsLuttelgeest

De Griezelgluurshow 

Deins jij niet terug van een sissende slang, een vleesetende plant of een harige vogelspin? Kom dan in de voorjaarsvakantie vooraan bibberen bij de spectaculaire Griezelgluurshow in de Orchideeën Hoeve. De avonturiers vertellen tijdens de show leuke weetjes over planten en dieren waar jij in de jungle normaal gesproken (graag) voorbij loopt…

Grote ogen en openvallende monden…
Richard Versluis, één van de avonturiers, is zijn bivak al aan het voorbereiden op de grote ogen en openvallende monden van de aanschouwers. “Tijdens de Griezelgluurshow komen bezoekers oog in oog te staan met prikkelende planten, glibberige kikkers en losgelaten slangen”, vertelt hij. “Deze planten en dieren komen de aanschouwers normaal alleen tegen in de jungle en kunnen zelfs levensbedreigend zijn.” Om het nog spannender te maken zoekt Richard tijdens de show een assistent uit het publiek. “Terwijl mijn assistent de slang vasthoudt, laat ik de aanwezigen voelen aan het schild van de schildpad of mogen ze de enorme wandelende tak van dichtbij bekijken.” Tijdens de show leggen de avonturiers van de Orchideeën Hoeve ook uit waar de schildhagedis zich verstopt als het te heet wordt onder zijn voetjes, waarom de slang regelmatig zijn tong uitsteekt en hoe een vleesetende plant zijn prooi verorbert. 

Data en tijden
De Griezelgluurshow duurt 20 minuten en is onderdeel van het voorjaarsvakantieprogramma van de Orchideeën Hoeve. De show is te bewonderen van za. 18 t/m zo. 26 februari, wo. 1 maart, za. 4 maart en zo. 5 maart te zien om 11:30 en 14:00 uur in de expositieruimte. De toegang is gratis op vertoon van een geldig dagentreebewijs.