Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Homepage
Bijzondere vlinders in de Vlinder Vallei
20-04-2017 00:00:00

De afgelopen week zijn er bijzondere vlinders uit hun pop gekropen in de vlindertuin van de Orchideeën Hoeve. Naast de 2.000 tropische vlinders in de Vlinder Vallei kun je nu ook de Amerikaanse maanvlinder, de atlasvlinder en de Hyalophora cecropia bewonderen. De drie fladderaars zijn nachtvlinders en worden actief als de schemering intreedt. Mocht je de vlinders willen spotten, kom dan snel! De vlinders hebben geen monddelen waarmee ze voedsel kunnen nuttigen. Hierdoor leven ze slechts enkele dagen. 

Amerikaanse maanvlinder

De Amerikaanse maanvlinder, ook wel Actius luna genoemd, is te herkennen aan zijn zachtgele vleugels met maanvormige vlekken. Oorspronkelijk fladdert deze vlinder in de Verenigde Staten en Mexico. 

Atlasvlinder 

De atlasvlinder (attacus atlas) is met een spanwijdte van 30 centimeter de grootste vlinder ter wereld. Aan het uiteinde van de voorvleugels hebben de atlasvlinders een opvallende tekening, die lijkt op een slangenkop. Zie jij het? 

Hyalophora cecropia

De zwart- met roodachtige Hyalophora cecropia is één van de weinige nachtpauwogen die geen doorzichtige vensters in de vleugels heeft. Oorspronkelijk komt de Hyalophora cecropia voor in Noord-Amerika. 

Vraag onze vlinderverzorgers naar de bijzondere nachtvlinders en hij/zij zal ze graag aanwijzen.