Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Park > Amazone regenwoud

Amazone regenwoud

Ooit weleens in Zuid-Amerika geweest?

Het Amazone regenwoud is de grootste tuin van de Orchideeën Hoeve. Net als een echt regenwoud is deze tuin opgebouwd uit drie groeilagen en hebben planten in deze tuin de kans om echt groot te worden. De metershoge witte Strelitzia en tropische palmen zoals de Washingtonia palm pronken in deze tuin aan de top.

De achttien meter lange hoofdbrug geeft u in deze tuin een prachtig
overzicht en biedt u de kans om dieren en planten uit alle drie de groeilagen te bewonderen. Zo ontmoet u tussen de bomen onze witoorpenseelaapjes en ziet u op de boomstammen allerlei planten groeien zoals de vanille orchidee, de bromelia en de hertshoorn.

Wil je meer avontuur? Kies dan voor de route langs de gammele
touwbrug en de avontuurlijke stap-stones. Scheer rakelings over de kraakheldere vijver vol met koikarpers en hup van de ene steen naar de andere steen om, hopelijk zonder nat pak, het einde van de snelstromende beek te bereiken. Ook bevindt zich in deze tuin het Amazonicabassin; een grote vijver met roodstaartmeervallen. Wie durft mag deze reuze vissen een lekker garnaaltje voeren!

De vele wildpaden, bruggetjes, de relax hoekjes en de uitkijktoren zijn voor jong en oud een avontuur en geven de gelegenheid om de tuin van een andere kant te bekijken.