Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Activiteiten > Activiteitenkalender

Volledig activiteitenoverzicht 2017 »

zo 05 maart
Tentoonstelling ‘Met andere ogen’ Van zondag 5 maart tot en met zondag 28 mei 2017 is de tentoonstelling ‘Met andere ogen’ te bewonderen in de Orchideeën Hoeve. Twintig Flevolandse kunstenaars met een beperking werkten mee aan deze bijzondere tentoonstelling die geïnspireerd is op de provincie Flevoland. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in de expositieruimte van de Orchideeën Hoeve.  G-Art De tentoonstelling is een idee van Paul en Lian Mangnus, die samen G-Art vormen. “G-Art wil kunstenaars met een beperking uit Flevoland een podium geven”, vertelt Paul. “Bij ons staat talent voorop, niet de beperking.” Voor de tentoonstelling ‘Met andere ogen’ heeft G-Art een unieke samenwerking opgezet tussen drie ateliers. In deze ateliers begeleiden geschoolde kunstenaars mensen met een beperking in hun creatieve proces.  Meer informatie De tientallen kunstwerken die de aankomende maanden tentoongesteld worden in de Orchideeën Hoeve zijn tevens te koop. Kijk voor meer informatie over G-Art en de expositie ‘Met andere ogen’ op www.g-art.nu of op www.orchideeenhoeve.nl.   
di 09 mei
Jungleshow 'De ontdekkingen van John Forrest' In het gloednieuwe Jungletheater strijkt de goedgemutste ontdekkingsreiziger John Forrest neer om de aanwezige safarigasten te vertellen over zijn bijzondere en spectaculaire vondsten uit de rimboe. Neem plaats op één van de boomstamzitjes en laat je meevoeren in de spannende avonturen, verhalen en levensechte voorbeelden.  John Forrest, de avonturier die nergens bang voor is, heeft zijn jeep opgepoetst voor zijn grote show. “Ik ben groot fan van de tropen en vertel er graag over”, zegt een enthousiaste John. “Tijdens mijn jeeptoer door de Orchideeën Hoeve kwam ik allemaal bijzondere planten en dieren tegen. Ik heb ze meegenomen in mijn laadbak om zo iedereen het vernuft van de jungle te laten zien”, vertelt John. Zo heeft hij een bewegende plant meegenomen, maar ook een bewegende tak… of zal dit een camouflagetruc van de reusachtige slang zijn? Data en showtijden Kom naar de nieuwe jungleshow en ontdek de spannendste weetjes over de vondsten van John Forrest uit de jungle. De nieuwe jungleshow is op de volgende data te bewonderen: Elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag 14:00 uur De jungleshow duurt ongeveer 30 minuten. De show wordt opgevoerd in het nieuwe Jungletheater (ingang grenst aan het Mangrovebos Speelparadijs) en is gratis te bezoeken op vertoon van een geldig dagentreebewijs.
za 03 juni
Een avontuurlijk dagje uit met Pinksteren Ga in het pinksterweekend, van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni, op avontuur in de geheel overdekte Orchideeën Hoeve en laat je in het stralende lentezonnetje verwonderen door de natuur die zich van haar beste kant laat zien. Ontmoet de aapjes, bewonder duizenden vlinders en droom weg onder de kleurrijke bloemenzee. Geheel overdekt pinksteruitje Al rennend, wandelend of rijdend over de kronkelpaden, bruggetjes en wildpaden kom je met Pinksteren vanzelf langs alle pareltjes uit de tropen. Voer samen met jouw gezin de grappige lori’s, ontdek geheime junglepaden met de avontuurlijke speurtocht* en  laat jouw tropische hart sneller kloppen bij het zien van de weelderige jungle.   * De speurtocht ‘Berry’s Bananentocht’ is voor € 1,- te koop bij de entree van de tuinen. Dit is inclusief een klein presentje (één presentje per speurtocht) na afloop.  Slangen en spinnen in het Jungletheater Maak kennis met de goedgemutste ontdekkingsreiziger John Forrest in het gloednieuwe Jungletheater. Tijdens de show ‘De ontdekkingen van John Forrest’ vertelt John aan de hand van levensechte voorbeelden alles over giftige vlinders, bewegende planten en enge jungledieren. De kersverse show is op zaterdag, zondag (Eerste Pinksterdag) en maandag (Tweede Pinksterdag) te bewonderen om 14:00 uur.  Met kinderen naar de speeltuin Weet jij te overleven in de speeljungle van maar liefst 1.000 vierkante meter? Pomp water uit de grond en vervoer zand over de zandvlakte. Paradeer over de boomkronen en vermijd kabbelende beekjes door aan een liaan te zwaaien, te kruipen door duistere tunnels of te grijpen naar hangende takken… De nieuwe speeltuin is voor echte waaghalzen die niet bang zijn voor natte voeten, spanning en sensatie.  
za 10 juni
Workshop fotografie Altijd al eens willen weten hoe je mooie en scherpe foto’s kunt maken van planten en dieren? Zin om een dagje te fotograferen in een tropische wereld vol kleurrijke orchideeën, bijzondere planten, duizenden vlinders en kleurrijke papegaaien? Dan is deze workshop fotografie echt wat voor u! Of u nu al jaren fotografeert of wellicht net begonnen bent*; in beide gevallen zal Jeroen Stel, gerenommeerd natuurfotograaf, u tijdens deze leuke workshop in de Orchideeën Hoeve de technieken bijbrengen om uw fotografie naar een hoger niveau te tillen en er voor zorgen dat u met prachtige foto’s naar huis zult gaan. De groep is nooit groter dan 12 personen waardoor er altijd voldoende tijd is om uw individuele vragen te beantwoorden. * Enige basiskennis over diafragma en sluitertijd is handig om goed mee te komen in de cursus. Met de opgedane kennis tijdens deze workshop wordt het fotograferen in de Orchideeën Hoeve nog leuker! Over Jeroen Stel Jeroen Stel is een gerenommeerd natuurfotograaf welke in zijn carrière meerdere malen beloond is met diverse internationale prijzen op het gebied van natuurfotografie. Hij heeft een grote passie voor zowel macro- en vogelfotografie en de schoonheid van de natuur.  Voor meer werk en informatie over Jeroen kunt u terecht op www.jeroenstel.com Data workshops 2017  - Zaterdag 18 maart 2017 - Zaterdag 13 mei 2017 - Zaterdag 10 juni 2017 - Zaterdag 16 september 2017 - Zaterdag 25 november 2017 - Donderdag 14 december 2017 (kaarsjesavondeditie, aangepast programma) Programma 09.00 uur      Verzamelen in de centrale hal 09.15 uur  Theoretische uitleg over camera en overige materialen + 1x koffie/thee 10.30 uur   Praktijk gedeelte in de Orchideeënhoeve 12.00 uur Verzorgde lunch in het restaurant 13.00 uur    Vragenronde 13.30 uur Hervatting workshop en vrij wandelen door de Orchideeën Hoeve 14.30 uur Uitleg over vogelfotografie + fotografie in de nieuwe Lorituin 15.30 uur Uitleg over macrofotografie + fotografie in de Vlinder Vallei 16.30 uur Einde workshop + 1 consumptie in het restaurant    Iedereen kan tot 18.00 verblijven in de Orchideeën Hoeve om vrij te fotograferen. Benodigdheden * Compact- of spiegelreflexcamera (digitaal of analoog) * Macro lens en/of macro tussenringen (niet noodzakelijk) * Statief (niet noodzakelijk) Prijs: € 99,50      Inclusief: * Entree Orchideeën Hoeve * Fotoworkshop * 1x koffie/thee * Lunch bestaande uit kop soep met 2 broodjes en 1x koffie/thee * Consumptie Indien u een geldige Orchideeën Hoeve jaarkaart heeft vervalt de entreeprijs. U betaalt dan € 86,50 voor de complete workshop! Interesse in deze workshop? Geef u dan snel op bij onze receptie via info@orchideeenhoeve.nl of tel: 0527-202875. VOL = VOL Het doorgaan van de workshop is onder voorbehoud van voldoende deelname (minimale deelname is 5 personen). Indien de workshop niet doorgaat wordt u hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Na het volbrengen van de workshop is restitutie niet meer mogelijk.
zo 18 juni
Ga een dagje uit met jouw vader op Vaderdag Vaderdag is de dag bij uitstek om jouw vader eens lekker te verwennen. Plan op zondag 18 juni een gezellig dagje uit naar de Orchideeën Hoeve en neem jouw vader mee op een werelds avontuur. Trotseer samen de jungle vol bloeiende tropische planten, voer de reusachtige roodstaartmeervallen en maak gekke foto’s bij de kleurrijke lori’s. Paradeer onderweg langs de Pura Vidabar, waar een verfrissende versnapering voor jouw vader klaarstaat.   Verras jouw vader Natuurlijk zorgen wij ervoor dat het jouw vader op zondag 18 juni aan niets ontbreekt. Tussen 12:00 en 16:00 uur kunnen alle vaders in de Pura Vidabar tropisch genieten van een gratis* lekkernij en krijgen ze ook een echt 'mannen'-presentje mee naar huis. * Bij de aanschaf van een dagentreebewijs op zondag 18 juni ontvangen vaders een tegoedbon voor een gratis biertje. Let op: de keuze uit biertjes is beperkt. Etentje met Vaderdag Maak jouw dagje uit tijdens Vaderdag compleet met de speciale Vaderdagarrangementen ‘Luxe Lunch’ of ‘Proost’. Tijdens de ‘Luxe Lunch’ worden jullie in het sfeervolle serre-restaurant bediend aan tafel. De lunch bestaat onder andere uit diverse broodjes, verschillende kazen, luxe vleeswaren, een kroket en twee kopjes koffie of thee. Het arrangement ‘Proost’ wordt geserveerd in de gezellige Zwevende Bloementuin. Dit arrangement bestaat uit drie drankjes naar keuze met een mix van warme en koude hapjes.  Prijzen*   Luxe Lunch Proost Kinderen 0 t/m 2 jaar Gratis (excl. drinken) Gratis (excl. drinken) Kinderen 3 t/m 7 jaar € 8,- € 10,- Kinderen 8 t/m 12 jaar € 13,85 € 10,- Volwassenen en senioren € 13,85 € 10,- * Bovenstaande prijzen zijn exclusief entree tuinen. Voor het arrangement ‘Proost’ is entree tot de tuinen noodzakelijk. Bekijk hier de entreeprijzen voor de tuinen. Reserveren Reserveren voor beide arrangementen is noodzakelijk en kan via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875. Uniek cadeau voor Vaderdag Op zoek naar een uniek cadeau voor Vaderdag? Overhandig jouw vader dan een cadeaubon voor een tropisch dagje uit. De Orchideeën Hoeve heeft diverse cadeaukaarten en cadeau-arrangementen. Bekijk hier de mogelijkheden en bestel jouw Vaderdagcadeau direct!
za 08 juli
Beleef in de zomervakantie een onvergetelijk avontuur in de geheel overdekte tuinen van de Orchideeën Hoeve. 
za 16 september
Workshop fotografie Altijd al eens willen weten hoe je mooie en scherpe foto’s kunt maken van planten en dieren? Zin om een dagje te fotograferen in een tropische wereld vol kleurrijke orchideeën, bijzondere planten, duizenden vlinders en kleurrijke papegaaien? Dan is deze workshop fotografie echt wat voor u! Of u nu al jaren fotografeert of wellicht net begonnen bent*; in beide gevallen zal Jeroen Stel, gerenommeerd natuurfotograaf, u tijdens deze leuke workshop in de Orchideeën Hoeve de technieken bijbrengen om uw fotografie naar een hoger niveau te tillen en er voor zorgen dat u met prachtige foto’s naar huis zult gaan. De groep is nooit groter dan 12 personen waardoor er altijd voldoende tijd is om uw individuele vragen te beantwoorden. * Enige basiskennis over diafragma en sluitertijd is handig om goed mee te komen in de cursus. Met de opgedane kennis tijdens deze workshop wordt het fotograferen in de Orchideeën Hoeve nog leuker! Over Jeroen Stel Jeroen Stel is een gerenommeerd natuurfotograaf welke in zijn carrière meerdere malen beloond is met diverse internationale prijzen op het gebied van natuurfotografie. Hij heeft een grote passie voor zowel macro- en vogelfotografie en de schoonheid van de natuur.  Voor meer werk en informatie over Jeroen kunt u terecht op www.jeroenstel.com Data workshops 2017  - Zaterdag 18 maart 2017 - Zaterdag 13 mei 2017 - Zaterdag 10 juni 2017 - Zaterdag 16 september 2017 - Zaterdag 25 november 2017 - Donderdag 14 december 2017 (kaarsjesavondeditie, aangepast programma) Programma 09.00 uur      Verzamelen in de centrale hal 09.15 uur  Theoretische uitleg over camera en overige materialen + 1x koffie/thee 10.30 uur   Praktijk gedeelte in de Orchideeënhoeve 12.00 uur Verzorgde lunch in het restaurant 13.00 uur    Vragenronde 13.30 uur Hervatting workshop en vrij wandelen door de Orchideeën Hoeve 14.30 uur Uitleg over vogelfotografie + fotografie in de nieuwe Lorituin 15.30 uur Uitleg over macrofotografie + fotografie in de Vlinder Vallei 16.30 uur Einde workshop + 1 consumptie in het restaurant    Iedereen kan tot 18.00 verblijven in de Orchideeën Hoeve om vrij te fotograferen. Benodigdheden * Compact- of spiegelreflexcamera (digitaal of analoog) * Macro lens en/of macro tussenringen (niet noodzakelijk) * Statief (niet noodzakelijk) Prijs: € 99,50      Inclusief: * Entree Orchideeën Hoeve * Fotoworkshop * 1x koffie/thee * Lunch bestaande uit kop soep met 2 broodjes en 1x koffie/thee * Consumptie Indien u een geldige Orchideeën Hoeve jaarkaart heeft vervalt de entreeprijs. U betaalt dan € 86,50 voor de complete workshop! Interesse in deze workshop? Geef u dan snel op bij onze receptie via info@orchideeenhoeve.nl of tel: 0527-202875. VOL = VOL Het doorgaan van de workshop is onder voorbehoud van voldoende deelname (minimale deelname is 5 personen). Indien de workshop niet doorgaat wordt u hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Na het volbrengen van de workshop is restitutie niet meer mogelijk.
za 14 oktober
Beleef in de Herfstvakantie een onvergetelijk avontuur in de geheel overdekte tuinen van de Orchideeën Hoeve. 
za 14 oktober
Workshop bloemschikken Heeft u altijd al plezier gehad in het maken van bloemdecoraties en/of lijkt het u leuk te leren hoe u een bloemstuk maakt met orchideeën? Dan is deze workshop echt wat voor u! Orchideeën zijn de laatste jaren enorm populair geworden onder een groot publiek. De snijbloemen van orchideeën zijn erg lang houdbaar en daarom zeer geschikt om in een bloemwerk te verwerken dat zeker twee tot drie weken houdbaar is. U kunt zo’n bloemstuk kant en klaar bij ons in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. Wij hebben voor u een arrangement samengesteld, waarbij gezelligheid en lekker creatief bezig zijn voorop staat. U krijgt vooraf een korte uitleg van onze creatie groen- en bloemstylisten. Deze vakvrouwen verzorgen al jaren het bloemwerk binnen de Orchideeën Hoeve en zijn één van de creatieve geesten tijdens het organiseren van evenementen binnen ons bedrijf. Na de uitleg gaat u zelf aan de slag. Wij werken met mooie materialen en door bloemen uit onze eigen kwekerij te gebruiken kunnen we zeggen dat de producten vers zijn en dat u zeker waar krijgt voor u geld! De workshop start om 10.00 of 14.00 uur* en kost € 35,00 per persoon (incl. koffie of thee met een lekkernij, excl. entree tuinen). Data workshops 2017 Paasworkshop Zaterdag 15 april 14.00 uur Moederdagworkshop Zaterdag 13 mei 14.00 uur  Herfstworkshop Zaterdag 14 oktober 14:00 uur Kerstworkshop Vrijdag 8 december 10:00 uur   Zaterdag 9 december 10.00 uur   Zaterdag 9 december 14.00 uur   Dinsdag 12 december 10.00 uur   Woensdag 13 december 10.00 uur   Donderdag 14 december 10.00 uur   Vrijdag 15 december 10.00 uur   Zaterdag 16 december 10.00 uur   Zaterdag 16 december 14.00 uur   Donderdag 21 december 10:00 uur   Vrijdag 22 december 10:00 uur   Zaterdag 23 december 10:00 uur   Zaterdag 23 december 14:00 uur Aanmelden* Opgeven voor de workshops kan telefonisch of per e-mail bij onze receptie via tel. 0527 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl. Het doorgaan van de workshop is onder voorbehoud van voldoende deelname (minimale deelname is 10 personen). Indien de workshop niet doorgaat wordt u hiervan tijdig op de hoogte gebracht.